[ X ]
Breaking news15 Februarie 2017 12:47

Partidul Nostru: „Bugetul municipal pentru educație a fost pregătit netransparent”

Fracțiunea Partidului Nostru (PN) din cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC) a adus la cunoștință societății cîteva cifre-cheie referitor la cheltuielile acordate pentru educație în Bugetului municipal pentru anul 2017 –  ce urmează a fi dezbătut și examinat în lectura a doua în CMC.

După cum comunică TRIBUNA, Ilian Cașu, consilier municipal, a declarat că PN consideră că bugetul municipal pentru educație a fost pregătit netransparent. „Pentru că noi nu am avut acces la aceste cifre. Dacă privim atent pentru anul 2016 se propune cifra de 1 611 134, 6, de lei,  iar pentru  anul 2017 – 1 610 577, 5 de lei, este un pic mai puțin decît anul trecut, iar cauza o vom afla la dezbateri”, a explicat el.

O altă  precizare s-a făcut la bugetul alocat pentru Direcția Generală de Tineret și Sport.  „Vorbim despre statele de personal  ale  Direcției generale de Tineret și Sport, aici se includ și reprezentanții în  sectoare,  aproximativ  488 de persoane care administrează acest sector și iată – din tot bugetul sunt alocați doar aproximativ 32 de mil. de lei”, a menționat consilierul.

Totodată, Ilian Cașu s-a referit și la numărul de elevi înregistrat pe data de 1 septembrie 2016. „Numărul de elevi în școli la începutul anului, adică pe 1 septembrie 2016 era de circa 77 808, iar numărul de copii în grădinițe  – de circa  38 165”, a precizat Cașu.

Consilierul a reamintit că bugetul urmează a fi examinat și dezbătut la ședința CMC,  de aceea, a spus el, este important să fie cunoscute aceste cifre.

Anastasia Borta 

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...