[ X ]
Exclusiv8 Februarie 2017 12:00

Noi detalii despre Congresul PN. Elena Panuș deschide parantezele!

Congresul Partidul Nostru (PN) este fixat pentru data de 26 februarie 2017, ora 12.00, dar, deocamdată, formaţiunea nu are nici o confirmare oficială privind locul în care se va desfăşura acesta.

Recent, PN s-a adresat Cancelariei de Stat ca să i ofere în chirie, în bază de contract, Sala Principală a Palatului Republicii pentru a organiza Congresul, însă a primit refuz din cauza că, pentru acea perioadă, sunt programate unele lucrări în incinta Palatului Republicii.

Contactată de TRIBUNA, vicepreședintele PN, Elena Panuș a declarat că, deocamdată, formațiunea nu are acordul pentru o încăpere sau alta, dar oricum va desfășura congresul.

„Dacă nu vom primi acordul și de la administraţia altor încăperi, atunci îl vom organiza în aer liber, dar oricum va fi. Sperăm totuși că totul se va rezolva, avem mai multe cereri de acordare a încăperii, inclusiv și la particulari. Sperăm că cel puțin particularii vor avea o abordare constructivă și corectă și vom beneficia de sală pentru a desfășura Congresul așa cum se cuvine. Oricum Congresul rămîne în vigoare”, a precizat ea.

Totodată, Elena Panuș a menționat că, în week-end, PN a desfășurat conferințe de delegare în 27 organizații teritoriale. „Pe parcursul săptămînii curente le desfășurăm și pe celelalte, desemnînd delegații. Consiliul Național a elaborat o cotă de reprezentare a organizațiilor teritoriale și vom avea 820 de delegați. Vor fi invitați și de peste hotare, dar și din RM. Acum suntem în procesul de a remite aceste invitații. Evident vom aștepta răspunsurile și doar atunci vom putea să spunem cine și cîți vor fi. Cu certitudine, noi remitem invitații”, a punctat Panuș.

Vicepreședinta PN a afirmat că, Congresul este unul tehnic. „Este un congres de lucru. Principalul accent va fi pe strategia partidului pentru perioada următoare pînă la alegerile parlamentare, fie ordinare sau extraordinare și, evident, cele locale. Deja e timpul ca partidul să înceapă să-și pregătească candidații, oamenii  pentru participare în alegeri. Celelalte întrebări sunt de ordin tehnic, audieri de rapoarte, dar și chestii statutare, care trebuie discutate”, a conchis Panuș.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online