[ X ]
Important5 Februarie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului

În această săptămână, deputaţii au revenit din vacanţă şi şi-au reluat activitatea legislativă. Cu această ocazie, Speakerul Andrian Candu a convocat unele şedinţe de lucru, în cadrul cărora a stabilit direcţiile de activitate ale Parlamentului în perioada imediat următoare, dat şi a sincronizat aceste activităţi cu conducerea Guvernului, astfel încât eficienţa să fie maximală.

De asemenea, în această săptămână, Andrian Candu a prezentat iniţiativa legislativă cu privire la tichetele de masă, menţionând că „implementarea sistemului tichetelor de masă reprezintă o modalitate inovativă și sustenabilă pentru creșterea economică a țării, reducerea fenomenului salariilor în plic și un mijloc sigur de îmbunătățire a calității vieții și sănătății populației”.

Speakerul a fost destul de activ şi pe „filiera externă”, având unele întrevederi importante în acest sens. Astfel, el a discutat cu Președintele Asociației Investitorilor Străini din Moldova, Ridha Tekaia, despre climatul de investiții, importanța investițiilor străine directe, precum și condițiile necesare pentru atragerea acestora; cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller și Coordonatoarea Rezidentă ONU, Dafina Gercheva, Reprezentanta permanentă a PNUD în Republica Moldova – despre pioritățile de consolidare a capacităților funcționale ale Parlamentului și agenda de acțiuni pentru 2017 etc.

Tot în această săptămână a avut loc un alt eveniment important pentru Parlament – a fost prezentat Conceptul arhivei digitale a Legislativului.

Cu alte cuvinte, Andrian Candu a avut o săptămână plină, care anunţă începutul unei perioade extrem de încărcate şi pentru el, dar şi pentru Parlamentul Republicii Moldova, în general.

TRIBUNA precizează: Andrian Candu s-a născut la 27 noiembrie 1975. În perioada 1994 – 1998 a făcut studii la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, (România), facultatea de drept. Între 2007 și 2008 a studiat la Universitatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din Viena, Institutul de Drept Fiscal Internaţional şi Austriac, Programul Postuniversitar în Drept Fiscal Internaţional, Viena (Austria). De-a lungul carierei sale a ocupat astfel de funcții ca: 1994 – 1998 – jurist, „Aric” SRL, România; 1998 – 2002 – consultant principal, Comisia pentru politică externă, Parlamentul Republicii Moldova; 2001 – 2002 – jurist, întreprinderea mixtă moldo-engleză „Compudava” SRL; 2002 – 2003 – director executiv, întreprinderea mixtă moldo-italiană „Isimbardi International” SRL; 2000 – 2004 – lector, Academia de Administrare Publică pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova; 2002 – 2010 – senior manager, Pricewaterhouse Coopers Moldova; 2010 – Director General, Prime Management SRL; 201o – 2013 – deputat în Parlamentul Republicii Moldova; 2013 – 2014 – vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova din 3 iulie 2014 a fost numit  în funcţia de viceprim-ministru, ministru al Economiei. De asemenea, în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 a obținut un nou mandat de deputat. Pe data de 23 ianuarie 2015 a fost ales Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Andrian Candu este căsătorit și are trei copii.

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online