[ X ]
Important22 Ianuarie 2017 14:00

Omul Săptămânii - Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova

În această săptămână, Guvernul a împlinit un an de la învestirea în funcție. Cu această ocazie, Premierul Pavel Filip a venit cu un raport de activitate, în care s-a referit la evenimentele e au marcat perioada respectivă.

Premierul a menționat că anul a fost un an dificil, mai ales că a fost și an electoral, totuși, s-au reușit mai multe lucruri. „Am recuperat credibilitatea partenerilor în Republica Moldova RM –  azi partenerii ne tratează cu încredere, or asta înseamnă bani reali care vin în țară; am reușit să aprindem o mică speranță pentru cetățeni, precum că și în țara noastră se poate trăi mai bine în viitorul apropiat”, a evidențiat Premierul, la capitolul realizări.

Totodată, Pavel Filip a enumerat și alte realizări ale Guvernului pe care-l conduce: „Am demarat mai multe reforme profunde; Am indexat pensiile; Am crescut indemnizațiile pentru creșterea copiilor; Am demarat reforma sistemului de pensii; Am reușit reducerea prețului cu 40% la circa 160 de denumiri de medicamente; Avem deja aproximativ 500 milioane de euro deblocate în 2016 și 350 milioane de euro pentru următorii ani; Avem prognozată creștere economică, potrivit experților, 3,5% din Produsul Intern Brut și o rată a inflației de 2,4% – a doua cea mai mică rată din cei 25 de ani de Independență”.

Pavel Filip a mai spus că lucrurile care nu s-au reușit în 2016 vor fi construite în anii următori.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online