[ X ]
Important8 Decembrie 2016 16:52

„Avia-Invest” solicită să nu fie politizat subiectul modernizării aeroportului din Chişinău

„Avia-Invest” solicită nu fie politizat subiectul modernizării aeroportului din Chişinău, în legătură cu raportul comisiei speciale a Parlamentului Republicii Moldova cu privire la monitorizarea procesului de execuţie a obligaţiilor părţilor luate odată cu transmiterea în concesiune a întreprinderii de stat Aeroportul Internaţional Chişinău.

După cum transmite TRIBUNA,  cu referire la comunicatul de presă, SRL “Avia-Invest” salută intenţia statului de a întări controlul asupra punerii în aplicare a angajamentelor investitorilor faţă de modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

„Noi suntem absolut deschişi faţă de orice instituţii de inspecţie şi control din partea Guvernului şi a Parlamentului Republicii Moldova. De acest lucru au avut posibilitate, în repetate rânduri, să se convingă atât comisia specială de monitorizare a Guvernului, creată special pentru acest control asupra procesului de modernizare a aeroportului, cât şi comisia de anchetă ulterioară la nivel de Guvern şi Parlament”, se spune în comunicat.

Cei de la companie spun că, au pledat şi pledează pentru o transparenţă completă a acestui proces şi sunt gata să prezente la prima solicitare orice documentaţie, precum şi să demonstreze mersul lucrărilor reprezentanţilor guvernării direct pe teritoriul aeroportului.

„Cel mai puţin ne-am dori ca procesul de modernizare a AIC să devină obiectul unor insinuări şi zvonuri nefondate. Cu acest fenomen putem lupta doar într-un singur mod: prin deschidere maximă şi dorinţă de a coopera. Cu toate acestea, fundalul nesănătos de informaţii, pe care se desfăşoară procesul de modernizare a aeroportului, are un impact negativ asupra activităţii noastre. Facem un apel către toate părţile implicate să se abţină de la politizarea acestei întrebări şi de la încercarea de a obţine dividende politice pe seama ei”, se mai spune în comunicat.

Administrația SRL “Avia-Invest” susține că, compania este o unitate economică care nu se ocupă cu activităţi politice şi încearcă să-şi îndeplinească onest toate angajamentele asumate atunci când a concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău.

„Rezultatele primei etape de modernizare a aeroportului sunt vizibile cu ochiul liber. Investiţiile SRL “Avia-Invest” în modernizarea infrastructurii aeroportului au depăşit deja 50 de milioane de euro”, precizează ei.

Aeroportul Internaţional Chişinău reprezintă, de fapt, cel mai mare şantier de construcţii din Moldova din ultimii 20 de ani.  Timp de trei ani, a fost dată în exploatare o parcare auto în patru nivele cu 800 de locuri, echipată cu lifturi şi sistem de acces automat pentru confortul pasagerilor. A fost dată în folosinţă zona de plecări, care a fost reconstruită capital şi extinsă cu peste 1.000 de metri pătraţi. Odată cu extinderea şi reconstrucţia ei, au fost schimbate toate reţelele şi sistemele pentru asigurarea bunei funcţionări şi a activităţii eficiente a acestei zone. Mai mult, a fost mărit numărul de ghişee de înregistrare a pasagerilor, al punctelor de control al paşapoartelor, al punctelor de control şi siguranţă a porţilor de plecare.

De asemenea, a fost construit un nou segment al zonei de sosiri, suprafaţa căreia a crescut cu peste 3.000 de metri pătraţi. A fost extinsă zona primirii bagajelor cu peste 800 de metri pătraţi. În total, suprafaţa Terminalului de pasageri al Aeroportului Internaţional Chişinău a fost mărit de la 11 la peste 15 mii de metri pătraţi.
În rezultatul reconstrucţiei efectuate, a fost dat în exploatare primul segment de pistă de decolare-aterizare, ceea ce va permite Aeroportului să primească, în viitor, toate tipurile de avioane, fără careva limite. Odată cu aceasta, pe secţiunea renovată a fost modernizat sistemul de balizaj. Lucrările de reconstrucţie a pistei, a peronului, a căilor de rulare şi a terminalului de pasageri continuă şi au loc în condiţii de continuitate a operaţiunilor aeroportuare.

„Acestea sunt fapte. Orice altceva sunt speculaţii, care nu doar că sunt contrat realităţii obiective, dar şi provoacă daune reputaţiei noastre de afaceri. Solicităm, încă o dată, să fie abandonate speculaţiile politice cu privire la acest subiect. SRL “Avia-Invest” este pregătită în orice moment şi la orice nivel să prezinte toate dovezile faptului că este un partener respectabil şi de încredere al statului în procesul de modernizare a Aeroportului Internaţional Chişinău”, conchid cei de la companie.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online