[ X ]
Exclusiv9 Noiembrie 2016 06:00

Până la finele anului va fi lansat un nou partid politic. Iniţiatorul este un ex-candidat la şefia statului!

Încurajat de rezultatul obţinut în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, un ex-candidat la şefia ţării a decis să-şi lanseze propriul partid, iar acest lucru ar urma să se întâmple până la finele anului curent.

După cum relatează TRIBUNA, este vorba despre Maia Laguta, care, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a fost susţinută de peste zece mii de cetăţeni.

„Consider că este necesar de a forma un partid al muncitorilor, pensionarilor, al păturilor care suferă de acest regim oligarhic criminal. Cum se va numi – ne vom gîndi”, a declarat ea pentru TRIBUNA.

Întrebată dacă a fost format un grup de inițiativă pentru crearea partidului, Maia Laguta a confirmat acest lucru. „Am început și facem acest lucru liniștit, fără PR și strigăte publice. Când vom fi gata, o să afle toți despre aceasta”, a punctat ea.

În acelaşi context, fiind întrebată dacă nu i-au fost făcute careva propuneri de aderare la vreun partid, Maia Laguta a spus că astfel de propuneri nu au fost.

„Nimeni nu s-a adresat cu careva oferte privind aderarea la un partid sau altul. În ultimii zece ani, astfel de propuneri au fost – era vorba să ajung în Parlament, dar pe toate le-am refuzat. Și ei toți foarte bine cunosc poziția mea. De aceea, nimeni nu-mi propune, ştiind că e degeaba”, a conchis Maia Laguta.

TRIBUNA precizează: La alegerile prezidenţiale din 30 octombrie curent, Maia Laguta a fost votată de 10 712 cetăţeni, ceea ce reprezintă 0,76%.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...