Exclusiv17 Februarie 2016 07:01

Un cunoscut avocat se declară pregătit pentru a se lansa în politică

Avocatul Valerian Mînzat a acordat un interviu pentru „Almanahul politic al Republicii Moldova 2015” în cadrul căruia a răspuns şi la întrebarea despre o posibilă lansare a sa în politică.

„Pot să vă comunic că, pînă la vîrsta de 30 de ani, consideram că sunt prea tînar pentru a mă implica în politică şi mă gîndeam că nu voi fi luat în serios în calitate de om politic. Însă, odată ce am trecut de această vîrstă, sunt pregătit pentru a-mi alege echipa şi colegii de partid!”, a declarat el.

Valerian Mînzat s-a referit şi la activitatea sa anterioară în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi la o posibilă revenire în sistemul afacerilor interne. „Trebuie să menţionez că activitatea mea în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de ofiţer al Poliţiei Criminale, a fost o practică bună, care mă ajută pe tot parcursul activităţii mele de avocat, şi cred că, în scurt timp, mă voi întoarce în cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vreo funcţie de conducere, fiindcă sunt ofiţer în rezerva şi doresc să servesc Patriei!”, a spus el.

Cristina Pendea

(INTERVIU) Valerian Mînzat: Sunt pregătit pentru a-mi alege echipa şi colegii de partid!

Interviu cu avocatul Valerian Mînzat

„Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, întreabă-te ce poţi face tu pentru ea” (John F. Kennedy). Dle. Mînzat ce aţi făcut Dvs. pentru R. Moldova în 2015?

Valerian Mînzat: Trăim în ţara în care vrem ca statul să facă şi noi să primim: statul să ne facă drumuri, statul să ne educe, statul să ne dea bani de salarii, statul să ne dea Internet gratis, statul să ne dea drumuri curate, statul să ne dea tot, dar statul ăsta e făcut tot din oameni. Statul nu e un zeu cu resurse nelimitate. Dacă mă întrebaţi ce am făcut eu pentru R. Moldova, întîi de toate aş putea spune că am făcut două facultăţi, am încercat să rămîn în ţară şi am rămas aici, activez după specialitate, m-am căsătorit, mi-am mărit familia, activez în calitate de avocat şi am o echipă din 12 avocaţi cu care mă mîndresc şi cu care avem un şir de contracte, din care achităm asigurări obligatori şi cele mai mari impozite din toată tagma avocaţilor. Cu aceasta ne mîndrim. Ne mîndrim cu ţara în care trăim, fiindcă o iubim!

Puteţi afirma că aţi avut un an consistent, un an roditor?

Valerian Mînzat: Personal, pentru mine, în calitate de avocat, pot confirma că, atît în anul 2014, cît şi în 2015, am declarat la stat venit oficial de mai multe milioane, din care achit impozite şi mă mîndresc cu aceasta!

Sunteţi avocat, dar aţi activat şi în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cum a fost această trecere de la stat la privat?

Valerian Mînzat: Munca de avocat este una plăcută, care îmi face viaţa liniştita, dar nu aş zice că este o mare diferenţă dintre activitatea la stat şi cea din domeniul privat. În calitate de avocat, răspunzi personal de orice material şi dosar, iar la MAI sunt superiorii, care răspund de orice gafă. Trebuie să menţionez că activitatea mea în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de ofiţer al Poliţiei Criminale, a fost o practică bună, care mă ajută pe tot parcursul activităţii mele de avocat, şi cred că, în scurt timp, mă voi întoarce în cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vreo funcţie de conducere, fiindcă sunt ofiţer în rezerva şi doresc să servesc Patriei!

Au fost cazuri cînd aţi refuzat să preluaţi un dosar?

Valerian Mînzat: Da, şi nu unul! Atunci cînd dosarul este despre omor sau viol, eu refuz să apăr aşa gen de clienţi.

Dle. Mînzat, „avocaţi ai diavolului” sunt consideraţi acei oameni, care pun sub lupa îndoielii tot ceea ce este dubios sau necunoscut. Putem spune că Dvs., faceţi parte din această categorie de persoane?

Valerian Mînzat: Da!

Aţi spus că nu vă interesează o eventuală venire în politică. De ce?

Valerian Mînzat: Pot să vă comunic că, pînă la vîrsta de 30 de ani, consideram că sunt prea tînar pentru a mă implica în politică şi mă gîndeam că nu voi fi luat în serios în calitate de om politic. Însă, odată ce am trecut de această vîrstă, sunt pregătit pentru a-mi alege echipa şi colegii de partid!

Care sunt cele mai mari realizări ale Dvs., atît în plan personal, cît şi profesional?

Valerian Mînzat: Cele mai mari realizări sunt cele familiale şi anume că mi-am găsit soţia perfectă, care a născut cel mai frumos copil din lume pe nume Eva, pe care o numesc „iubita mea cea mică”.

Aş mai menţiona aici că am făcut studii la Drept Penal, după care masteratul în Dreptul Civil, cu care, ulterior, am continuat studiile la a doua facultate – Business şi Administrare. Am primit premiul Avocatul Anului 2013 de la revista VIP Magazin; diplome de mulţumire de la conducerea Farmaciilor Felicia; premiul revistei Fashion VIP 2014 – cel mai stilat avocat al anului; scrisoare de mulţumire de la Preşedintele Moldovagaz pentru dosarele de succes în beneficiul companiei şi, nu în ultimul rînd, am fost decorat cu Ordinul Bisericesc, de ÎPS Mitropolitul Vladimir, în semn de recunoştinţă pentru activitate sîrguincioasă spre binele şi întru mărirea Bisericii Ortodoxe din RM.

Ce aşteptări aveţi de la 2016?

Valerian Mînzat: Secret! Vorbim în 2017.

Sursa: Almanahul politic al Republicii Moldova 2015

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile prezidenţiale?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...